En dag i Stockholm

Min första resa till vår huvudstad och den ägde rum den 17 Januari med uppvaknande klockan 4.00 på morgonen och en sömnig bilresa till Sturup, eller Malmö airport som det numera heter.
Den som bestämde att flygplatsen skulle vara gul, kan man snälla få en utredning på den här människan. Inte ens klockan 5.30 på morgonen är det okej.
Jag blev riktigt impornerad av Malmö Aviation faktiskt, kan varmt rekommendera dem! Väldigt profsiga och trevlig personal och man får mat på varje flygning! Den här morgonen fick vi en fin frukostlåda med varma frallor, skinka, ost, korv, en god apelsin juice och en actimel shot med passsions smak, riktigt god faktiskt. Och självklart kaffe, som faktiskt var drickbart. 4 av 5 toast!
Gå in på http://www.malmoaviation.se/o.o.i.s/1 och boka din biljett idag! Riktigt bra studentpriser för dig som pluggar!
Landade klockan 7 på morgonen i Bromma, äsålänge så var panik nivån minimal! Tog flygbussen därifrån in till Stockholm central. Nu uppstod dock paniken. Hade tagit reda på innan jag åkte vilken buss jag skulle ta för att komma ut till ambassaden MEN att hitta denna bussen. OMG! Jag gick rent ut sagt runt centralen, och med alla ombyggnader var det inte lätt, kollade på klockan hela tiden och precis när jag hade bestämt mig för att ta en taxi ut så såg jag på långt håll buss 69 som jag hade letat efter. När jag kom fram så visade det sig att jag hade hittat bussen två hållplatser bort från själva centralen. haha. Good job master detective Tessica!
Amerikanska Ambassaden, wow asså, säkerhets slott nummer 1. Ska jag vara helt allvarlig så tror jag att dem har mer säkerhet där än vad dem har på den svenska slottet. Det såg riktigt fel ut när man stod där utanför den amerikanska borgen och kollar tvärsöver gatan där Turkiets ambassad ligger, en fin lite äldre villa med ett litet staket runt om. haha. Så typiskt amerikanare! Men ja allting gick bra och alla som man träffade på var jätte trevliga. Ett tips till alla som åker dit! Ta med en bok, vänte tiden kan vara LÅNG!
Påväg till ambassaden hade jag ett litet kulturellt moment med mig själv. Åkte förbi Nordiska museet och kände att ja dit kanske man skulle gå efteråt och insupa lite kunskap, eller varför inte köra en runda på Vasa museet innan lunch. Ja eller hur! Det var raka vägen in till Sergels Torg and let the shopping begin!
Fick se den berömda "plattan" hoppades på att få se en äkta Stockholms pundare, men ack nej.
Mitt största spännisgs ögonblick vara att bli förföljd av en stor mörk man på underklädesavdelningen inne på Lindex. Men det var inte bara jag som tyckte att han var skum, jag hörde när biträdet ringde till sin security avdelning och bad dem hålla ett öga på honom. Det är inte jag som kände mig speciell OKEJ!
Efter en liten lunch så började shoppingen på allvar med NK.
Det är ju helt sjukt hur märkeskåt man blir när man kommer in där.
Och hur slutade det? En hot pink laptop case från DKNY, woops! Men hallå 50 % rea, ändå okej!
Hela shopping rundan slutade med:
*En ny fin rosa skidjacka som jag hittade på rea på Stadium och som jag inte har sett någontans i Malmö
*En lila mjukis dress från Adidas
*En rosa tröja för kalla dagar i backen
*Mitt rosa laptop case från DKNY
*En ny fin onepiece, finns inget bättre klädesplagg för tillfället.
*En t-shirt, U.S.A inspirerad från Gina Tricot
* Sist men inte minst en ny ryggsäck så att jag faktiskt kunde transportera alla mina inköp tillbaka till Malmö
En nice dag avslutades med kaffepaus med Fribbe, alltid roligt att träffa dig!
Landade säkert i Malmö igen 22.30 på kvällen och var helt slut!
Första dagen i huvudstaden, helt klart godkänd!
XxX

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0