Qatar Ladies Open 2011En underbar ledig dag som började med en förmiddag på Oasis Beach Club med Anika och Filip och slutade med att se Danska Caroline Wozniaki vinna över Nadia Pultova i Qatar Ladies open.

Så beach club är ju helt klart det bästa jag har hittat i Doha på ett bra tag. Såg riktigt skabbigt och dött ut utifrån, första intrycket var inte bra. Men väl inne vid poolen var jag glatt överraskad. En fin pool, rent och fräscht med en massa solstolar och bord med fin utsikt över havet. Mitt leende blev ännu större när jag såg en kypare gå med en bricka kalla, fina Coronas till ett av borden. =)

Efter en härlig förmiddag med solande och badande stack vi hem för en snabb dusch och sedan vidare till Tennis stadion. 3 matcher senare och trevlig sällskap; Anika, Filip, Rauhl, Rafael, G och Alexander så var det vidare till Souk Waqif.

Souk Waqif är en ny del av Doha som dem har byggt upp på ett gammalt klassiskt sätt så det ser ut som en typisk arabisk marknad. Här kan du hitta allt från den traditionella klädslen; Dish dash, parfymer, kryddor, klockor, djur och en massa mysiga restauranger och kafeen. Jag, Rauhl, G och Alexander gick för en snabb middag och lite shisha innan vi drog hem. Tyvärr så ska G redan åka hem imorgon, sedan han fått en skada i sin axel så han kan inte jobba mer. Sjukt rolig kille som lockar till sig allas blickar eftersom han ligger inne med en längd på cirka 2,10 m.

Så efter en härlig ledig dag väntar nu 6 morgon pass, jag ser inte fram emot det. .

Men you know what they say, a girls got to do what a girls got to do

Hva såå dansker och skrig fram Caroline imorgen!! :)

Mitt Ritz Carlton

Jag får ju allt lägga upp en bild på mitt fina hotell. (Tacka gudarna för photoshop säger jag)
Som ni ser på bilden så har hotellet varit vitt, nu mera har det en mer beige, rosa sand färg. Tack ara vårt fina ökenklimat med dagliga sand stormar.
Så ja här jobbar jag i Front Desk aka Receptionen.
Hotellet har 347 rum och flera fina restauranger och barer och är förstås ett 5* hotell, det bästa i Qatar ;)
Vi har en egen SPA avdelning med gym, 2 pooler och en massa behandlingsrum, jacuzzis och bastu.
Jag trivs iallafall som fisken i vattnet, och alla som har en chans att komma hit borde verkligen ta den. En extrem upplevelse på alla möjliga sätt, poistivt såklart.
Kom katten kom..

Dagens höjdpunkt

 

Vet inte om det är sorgligt eller bra att höjdpunkten på min och min kollega Yassine's dag var när vi fick ett paket till receptionen inlindat i bubblerap. Oj oj oj Vad vi gick lös på den. Anger-management efter en irriterande kund, check!


Kulturnytt

En av de största anledningarna till att jag valde att göra min praktik i Qatar var att lära mig mer om olika kulturer och också att få större förståelse och därmed respekt för andra människor.
Som Europee i Mellanöstern är där en del företeelser och traditioner som man helt enkelt måste acceptera.
Som kvinna måste jag alltid ha på mig åtminstone t-shirt och byxor som går längre än till knäna. (Tänkte lägga till kjol, men vem fan har hellång kjol år 2011 och inte är indier eller hippie) JA jag vet fördomar, men jag är nog personen med minst fördomar så jag får lov. Tacka gudarna att Qatar är ett så öppet land med många invandrare för den enda restriktionen jag har här som kvinna är kläderna. Om jag hade valt att åka 20 minuter härifrån till Saudi istället så hade situationen varit helt annorlunda.
Som man är det lite annorlunda. Du kan inte tala eller titta åt en kvinna om inte hon tilltalar dig först. Om du ska ta en hiss och det är endast kvinnor måste han be om tillträde att stiga in, om inte så får han vänta på nästa. Förstår ni hur man kan djävlas med att hålla hissen på det här stället ;) hehe ondskefulla tankar.
Qatar är landet där både män och kvinnor går i klänning och det är endast tillåtet att två män går och håller handen och pussas öppet. En kvinna och hennes man får absolut inte visa någon form av närhet eller kärlek utanför hemmet. Förstå chocken dessa människor kommer få om dem någonsin går till Slagt 18, hehe! Och den största nyheten, eskimåpussar är inne igen, fast såklart endast om du e man och vill kela med en annan man.
Om du går till gymmet eller bastun så får du absoult inte vistas naken, fy och skam. En kollega till mig satt idag och berättade en massa historier om människor som fått panik när dem såg andra nakna människor i hotellets omklädningsrum till gymmet. OH MY GOD lixom. En kvinna hade gått amok efter att sett en naken kvinna utan hår på muffen, det var ju bara för mycket (eller lite, hur man nu ser på det). Tror inte denna kvinnan hade gillat Friskis&Svettis very much.
Hmm vad mer... Jo som Qatarisk kvinna måste du vara minst 30 år för att checka in på et hotell utan en manlig släkting närvarande. Och om en qatarisk man och kvinna ska dela rum utan att vara släkt måste ett äktenskapsbevis lämnas in till hotellet. Kaos ibland eftersom dessa bevis knappast är skriva på engelska, och ja min arabiska e ju inte 100% :P
Annars har jag blivit rätt van vid att folka stirrar på mig:P haha Längre än medellängden 150 cm och ja BLOND. Ve och fasa, jag kanske är giftig :P
Försöker inbilla mig att jag är världens rockstar och att det är därför dem stirrar, ingen gillar att vara the circusfreak.

XOXO
Circus Freak

K2

Min fina klass under andra året på uni, fina ögonblick och många skratt jag hade verkligen inte klarat det utan dem!

En förlovning

Fick ett samtal häromveckan från min Snusan, hon och Johan har förlovat sig!
Jag vet att många har påpekat att det har gått för snabbt men ja det har det kanske, men vem är mer medveten om det om inte dem två. Börjar bli trött på allas kommentarer, ibland måste människor fokusera på sina egna liv och låta sina kompisar få leva sina.
Känner att det är lite kliche men jag känner verkligen att jag har fått ett annat perspektiv på saker och ting sedan jag är borta så mycket. Man värderar sina vänner mer och man orkar inte fokusera på gnabb och en massa onödiga saker. Jag försöker vara stöttande och uppmuntrande mot mina vänner för det är därför man är vänner från början. Varför trycka ner varandra och få varandra att må dåligt? Det är ingen vänskap för mig!
Så när snusan ringde mig så var jag uppriktigt sagt glad för hennes skull och så länge hon är glad och lycklig med Johan så är det inget som står i min väg för att stötta henne i hennes lycka. När inte det är fallet längre, så får vi ta det från där. Jag hoppas den dagen aldrig kommer och att jag får se henne gå ner för alltar gången och Johans stolta ögon när han ser henne göra det.
Maid of honor är min, praktiskt taget min syster och kusin som ska bind bo.. PAX!
Jag hoppas ni har fått mitt kort era små turturduvor :)

En helt ny värld...

Min blogg har fått vila under mina hårda skol-månader..
Som faktiskt gick riktigt bra, ni vet hur jag är. Inget mer än 110 % är bra nog. Och ja i slutändan fick jag fina 93.6 i snitt så jag kan ju verkligen inte klaga. Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv!
Under detta halvåret känns det inte som om det har hänt så mycket nu när jag blickar tillbaka, eller hur kan jag säga det, låt se..
1. Sommarlov i härliga 10 dagar, träffade en grabb som kom att bli en av mina bästa vänner. Dennis Grönlund, riktigt inspirerande människa som ligger mig varmt om hjärtat trots att vi knappt känner varandra. Fast om jag ska vara helt ärlig så känns det som om jag har känt honom hela livet!
Lovet var också fullt av festande och kvalitets tid med mina fina kompisar! Som jag saknar som fan nu när jag sitter och skriver detta!
2. Skola, fyllt av drama som vanligt, inte så mycket om mig men mina nära och kära, vilket var lite jobbigt i en så kort men stressig period. 2 knasiga män i mitt liv, kök och en massa hårt arbete. Som paid off big time!
3. Jullov i en hel månad, slappande på sjukt hög nivå! Så nice, familj vänner, ishockey, fika, festande, middagar, klappar och en massa fin snö :)
Och nu sitter jag i Qatar i mellanöstern och skriver på min blogg.
Jag kan inte fatta att jag är här och ändå har det gått mer än en månad. .
Mer kommer, jag ska lära er allt om min helt nya värld!!

RSS 2.0